Over Nick

Nick de Jong (1993) groeide op in De Rijp (Noord-Holland). Theater interesseerde hem al op jonge leeftijd. Zo heeft Nick van zijn zevende tot zijn zeventiende lessen gevolgd bij de NKT Theaterschool te Purmerend. Naast zijn reguliere zorgopleiding volgde hij verschillende professionele workshops. Vervolgens rondde Nick in 2014 de Acteursschool in Amsterdam af.

Al rond zijn 10e jaar had Nick het goochelen in zijn vingers. Zijn eerste aangeleerde truc vertoont hij nu, als professioneel magician, nog steeds met veel plezier en met groot succes. Het allerbelangrijkste voor Nick is dat het publiek zich goed vermaakt. De vingervlugge en verbazingwekkende trucs zijn natuurlijk leuk en heel belangrijk, maar het gaat vooral ook om het hele spektakel rondom de acts. Nick besteed daarom ook veel aandacht aan de presentatie, de interactie met het publiek en alles wat daar nog meer bij komt kijken.

Bij zijn werk voor tv, film, theater zoekt Nick verschillende kanten van zichzelf op. Hij is vertrouwd met vaste scripts en gewend aan regie, maar hij is vooral gespecialiseerd in het spelen met zijn publiek. Zo groeide hij uit tot een acteur met de vaardigheden van een entertainer. Dit valt samen als hij improviseert als zelfbedacht personage of als magisch entertainer. Ook als levend standbeeld zoekt hij een minimale manier van interactie met zijn toehoorders. Hiermee creëert hij al jaren een glimlach op het gezicht van zijn publiek.

Kijk ook eens op www.nickdejong.com